2010. július 8., csütörtök

Brit versenyhétvége

És elérkezett ez is, itt a Brit nagydíj. Először is egy-két friss hír. Senna nem áll rajthoz a hétvégén!!! A helyére Sakon Yamamoto ül. Azt még nemtudni, hogy a szezon hátralévő részében Senna visszatér-e. Remélem, hogy igen. Na szóval, Senna sokkal jobb teljesítményt nyújt, mint Chandhok. Most mégis az ő helyére ültetik be a tartalékpilótát. Ezt nem értem. De holnap jelenti be a csapat, hogy miért is ez a váltás. Amit most lehet tudni: Yamamoto erős anyagi háttérrel rendelkezik. Hát igen... ez talán megmagyarázza. Én nem igazán örülök neki, hogy Senna nem indul. Na a többit, majd holnap.
A Renault F1 Team 2012-ig meghosszabbította Robert Kubica szerződését. Viszont a szerződésbe foglalták, hogy Kubica 2011 végén átigazolhat egy másik csapathoz.
Vettel kapott egy saját sajtószóvivőt. Britta Roeske lett a szerencsés. Korábban a csapat dolgozóiért felelt, de most csak Vettel mellett dolgozik.
A brit nagydíjra felkerül egy Thaiföldi cég logója a Red Bull Racing két autójára. A szponzori szerződést csak a hazai versenyhétvégére írta alá a Red Bull.
Paul di Resta szívesen lenne a Force India versenyzője jövőre. Most jelenleg a DTM-ben versenyzik.
És a végén a legjobb: Vettel magyarul beszél az egyik reklámban. A Red Bull Mobile-t reklámozza. Kis akcentussal, de elmond pár szót. Szerintem aranyos. Kitettem a videók közé. Érdemes megnézni.
Most egy kis ismertető a pályáról.
A futamot az angliai Silverstone-ban rendezik meg kisebb megszakításokkal 1950 óta. A brit nagydíj volt a legelső Formula 1-es verseny helyszíne. 2010-ben átépítették. Több pilóta is azt nyilatkozta, hogy nagyon kíváncsi az új vonalvezetésre. Sok F1-es istálló hazai futama ez, ugyanis brit főhadiszállással rendelkeznek. A legtöbb F1-es főhadiszállás Silverstone 60 km-es körzetében található. Többek között a Red Bull-é, a McLaren-é és a Virgin-é.A pályán a Forma 1 mellett GP2, WTCC, Brit Forma3 és Le Mans Series is megfordul. A régi pálya hossza 4,649 km, az átépítetté pedig 5,141 km. A pályarekord felállítója Michael Schumacher volt 2004-ben a Ferrari pilótájaként. Az ideje 1.18,739 volt. Tavaly június 21-én rendezték meg a futamot, amin a pole pozícióból Sebastian Vettel indulhatott. Rajt-cél győzelmet aratva Seb nyert, Mark Webber lett a második. Tehát Red Bull kettősgyőzelem:) A dobogó harmadik fokán Rubens Barichello állt. A verseny leggyorsabb körét Vettel futotta: 1.20,735.
Végül a 2010-es programról.
Első szabadedzés: július 9. péntek 11:00
Második szabadedzés: július 9. péntek 15:00
Harmadik szabadedzés: július 10. szombat 11:00
Időmérő: július 10. szombat 14:00
Futam: július 11. vasárnap 14:00
Hát röviden ennyit mára. Holnap hozom a Senna ügy fejleményeit, meg a szabadedzések eredményeit. És remélem holnap meghozza a postás az F1 jegyeimet is!
Sok szerencsét Seb-nek holnapra!^^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése