2011. június 24., péntek

Európa nagydíj - Péntek

Megkezdődött a nyolcadik nagydíjhétvége is. A péntek szokásosan telt, Seb a brit nagydíjra tesztelt az első edzésen, amit Mark nyert. A második edzésen a harmadik helyen zárt Vettel míg Webber csak a nyolcadik lett. D e ez nem jelent semmit, csak teszt. Jajj nagyon idegesítenek az FIA szabálymódosításai. Biztos vagyok benne, hogy csak azért csinálják, mert vissza akarják fogni a Red Bullt. Kész röhej... Na mind1 nem is húzom fel magam.
Bemásolom Seb és Mark edzések utáni nyilatkozatait:
Sebastian:
"Néha különféle dolgokkal kísérletezünk, ami pénteken teljesen normális - ma nem volt semmi titkunk. Délelőtt másféle programot bonyolítottunk le, de délután ugyanazt az utat követtük, mint mások. Időnként nagyon szoros volt a küzdelem, én azonban jónak éreztem az autómat. Délután pedig még sokkal jobbnak, úgyhogy majd meglátjuk, mire leszünk képesek holnap. Tavaly jó versenyünk volt itt, de Lewis (Hamilton) és Fernando (Alonso) megszorongatott minket. Most hétvégéről hétvégére ingadoznak az erőviszonyok."

Mark:
"A délelőtti edzésen a közepes keverékű gumikat használtuk, és nem voltak túl rosszak. Az az edzés jól alakult; sokan teszteltek sok különböző dolgot, teljesen eltérő üzemanyagszintek mellett. A P2 egyszerűbb volt. Lassan indultunk neki, aztán átváltottunk az opciós (lágy) gumikra. A hosszú etapunk jól sikerült, rengeteg információt gyűjtöttünk a vasárnapi versenyre. Az aszfalt hőmérséklete akkor várhatóan más lesz, de ez így is hasznos volt."

Holnap 11:00-kor szabadedzés, aztán 14:00-kor időmérőő! Mindent bele Sebastian és Mark, mutassátok meg a mezőnynek, hogy ki a király! ;)

1 megjegyzés: