2010. június 28., hétfő

Vettel parádé

Végre egy újabb Seb győzelem! Eseménydús futam volt az biztos, de most csak hárman estek ki, ami szerintem elég ritka. Az új csapatok versenyzői közül csak egy pilóta esett ki. A futam röviden:
A rajtnál Seb jól el tudott jönni, Mark azonban már nem annyira. Egészen az ötödik helyig csúszott vissza, majd utána meg sem állt a kilencedik pozícióig. Hamilton próbálkozott Vettel megelőzésével, de szerencsére nem sikerült neki. Webber boxkiállása nem ment simán, a bal első kereket alig bírták leszedni, végül a két Virgin mögé jött vissza. Aztán nemsokára jött a Webber-Kovalainen féle ütközés. Nagyon durva volt... csak néztem, a szívem is megállt egy pillanatra. Mark hátulról beleszállt Heikki autójába, majd pördült egyet a levegőben és a gumifalba csapódott. Még az volt a szerencse, hogy nem esett nagy baja. Kissé megkönnyebbültem, amikor kivágta a kormányt az autóból. Sebastian így megtudta előzni őt a vb pontversenyben, de akkor is rossz, hogy így kellett kiesnie. A baleset után bejött a Safety Car, sokan bejöttek a boxba kereket cserélni. Az újrarajtnál Hamilton majdnem megelőzte Seb-et, ott nagyon megijedtem. De végülis megoldódott, Seba megtartotta a vezető helyet és egy kis előnyt is kiépített. Hamilton áthajtásos büntetést kapott mert megelőzte a biztonsági autót. Megérdemelte... nagyon örültem neki, de amikor láttam, hogy megtartotta a második helyet...uhh elég ideges voltam, Alonso-val teljes mértékig egyetértek.
Schumacher negyedszer járt a boxban, teljes csőd volt a Mercedes GP, szerintem. Ez után Senna és Glock kakaskodott kicsit, nem vették észre, hogy Kobajasi és Button megérkezett. Kicsit meleg volt a helyzet, Glock defektet kapott, Sennának pedig az első szárnya sérült meg. Eközben Sutil előzte meg Buemi-t és Alonso is megérkezett mögé, de a svájci szépen tartotta maga mögött a spanyolt. Hülkenberg autójából kék füst jött ki. Eközben bejelentették, hogy kilenc autót vizsgálnak a biztonsági autós szakasz alatti gyorshajtás miatt. Hülkenberg autója megadta magát, kiszállt az autóból és dühét úgy vetette le, hogy szétrúgta a gumifalat. Szegény csávóka.. pontszerző helyről kiesni... egész hétvégén jól ment ő is meg Bari is, és az egész Williams csapat nagyot lépett előre. De megesik az ilyen, majd a következő futamon szerez pontot Nico:) Kobajasi az utolsó előtti körben jött be a boxba lágykeverékért. A kilencedik helyre jött vissza, de az utolsó körben sikerült megelőznie Alonso-t, majd az utolsó kanyarban Buemi-t is. Így a hetedik helyen fejezte be a futamot. Jó verseny volt, én legalábbis élveztem. Jó volt az élbolyban látni Kobajasi-t meg a két Williams-t, meg Sutil-t meg Buemi-t is.
Most hozzátenném: Boldog szülinapot Nico Rosberg-nek!

2010-es Európa nagydíj végeredménye:
1. Sebastian Vettel - Red Bull Racing
2. Lewis Hamilton - McLaren-Mercedes
3. Jenson Button - McLaren-Mercedes + 5 mp büntetés
4. Rubens Barichello - Williams + 5 mp büntetés
5. Robert Kubica - Renault + 5 mp büntetés
6. Adrian Sutil - Force India + 5 mp büntetés
7. Kamui Kobajasi - Sauber
8. Fernando Alonso - Ferrari
9. Sébastien Buemi - Toro Rosso + 5 mp büntetés
10. Nico Rosberg - Mercedes GP
11. Felipe Massa - Ferrari
12. Pedro de la Rosa - Sauber + 5 mp büntetés
13. Jaime Alguersuari - Toro Rosso
14. Vitaliy Petrov - Renault + 5 mp büntetés
15. Michael Schumacher - Mercedes GP
16. Vitantonio Liuzzi - Force India +5 mp büntetés
17. Lucas di Grassi - Virgin Racing + 1 kör
18. Karun Chandhok - HRT + 2 kör
19. Timo Glock - Virgin Racing + 2 kör
20. Bruno Senna - HRT + 2 kör
21. Jarno Trulli - Lotus Racing + 4 kör
Kiesők:
Nico Hülkenberg - Williams 51. kör + 5 mp büntetés
Mark Webber - Red Bull Racing 10. kör
Heikki Kovalainen - Lotus Racing 10. kör
Leggyorsabb kör:
Jenson Button - McLaren-Mercedes 1:38.766 (54. kör)
Ezek a büntetések összekavarták rendesen a végeredményt. Azt hiszem, egy elég eredményes hétvégét tudhat maga mögött a Red Bull Racing, leszámítva Mark hajmeresztő repülését. Remélem a jövőben is ilyen jó eredményeket fognak ünnepelni.Csak így tovább fiúk^^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése